18 Temmuz 2011

Yeni Sezon Formaları

Şubat ayı itibariyle forma konusunda hepimizi heyecanlandıran bir gelişme yaşandı, Galatasaray'ın Adidas ile olağan şekilde devam eden sözleşmesi Nike'nin maddi anlamda oldukça cazip teklifi hasebiyle tek taraflı olarak fesh edildi. Üstelik Nike, bu sözleşmenin feshinden doğan tazminatın ödemesini de üstlendi. Nike bu denli büyük bir maddi külfetin altına girince haliyle beklentiler de aynı oranda büyük oldu. Anlaşmanın haberinin çıkmasından bugüne kadar geçen sürede benim yegane bilgi kaynağım Galatasaray Formaları bloguydu. Esasında formaların açıklanmasına az bir zaman kalana dek gelen bilgiler oldukça olumluydu, Nike'nin Galatasaray'ı elit kategorideki takımlar arasına aldığı, Hollanda'daki merkezde özel bir ofis açıldığı bu ofiste özel tasarımlar hazırlandığı gibi bir çok memnun edici konudan söz ediliyordu. Ancak bir hafta kadar önce şimdiye kadar alınan bilgilerin bir çoğunun yanlış olduğu anlaşıldı. Esasında bahsedildiği gibi Hollanda'da Galatasaray adına açılmış özel bir ofis vardı, ayrıca yine söylendiği gibi Galatasaray elit kategorideki takımlar arasındaydı ancak bu sezon giyeceğimiz formaların özel tasarımlar değil Nike'nin hazır katalog tasarımlarıydı. Bu durumun sebebi iste zaman darlığı idi. Zira Nike'ın elit kategorideki bir takımına özel bir kreasyon hazırlaması aşağı yukarı bir yıl sürüyormuş. Nike ile anlaşmamızın üzerinden beş ay gibi bir süre geçtiğini düşünürsek bu kadar az zamanda özel bir kreasyon hazırlamak pek de mümkün değil. Bu sebepten bu sezonki formalar üzerinden Nike'ye yüklenilmemeli, asıl özel formaların önümüzdeki sezon çıkacağı bilinmelidir. Ancak yine de adettendir diyerek yeni formaları kısa kısa değerlendirelim.

Parçalı Forma
Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un giydiği Nike'nin katalog tasarımlarından biri. Bilindiği üzere klasik Galatasaray parçalısı ya da nam-ı diğer tam parçalı forma da renkler sarı-kırmızıdır. Ancak bu formada renkler ters dizayn edilmiş ve kırmızı-sarı olarak yerleştirilmiş. Ayrıca klasik parçalı her bölgesinde iki parçadan oluşur. Ancak bu formanın arkası ve yakası tek renk kırmızı olarak belirlenmiş. Bu açıdan yanlışlarla dolu bir forma, ne diyelim İnşallah önümüzdeki sezon özlediğimiz gerçek Galatasaray parçalısına kavuşuruz.

Siyah Forma
Yine katalogtan hazır bir Nike tasarımı, bence bu sezonun en vasat forması. Çok basit bir dizayn, estetikten ve görsellikten uzak. Hatta siyah antrenman formaları bile bu formadan daha hoş duruyor bence.

Sarı Forma
Her ne kadar renklerimiz sarı-kırmızı olsa da kırmızı Galatasaray için hep daha sık kullanılan bir renk olmuştur, son dönemde de sık sık düz kırmızı forma çıkardığımız olmuştur. Sarı ise gerek diğer ürünlerde gerek formalarda daha az kullanılır Galatasaray'da. Uzun bir zamandan bu yana da düz sarı forma çıkmamıştı zaten, bir çok taraftarın yıllardır özlemini çektiği bir formaydı. Katalog tasarımı olsa da sade ve şık görünüyor, Bu yılki formalarda benim en beğendiğim bu sarı forma oldu.

Dediğimiz gibi her ne kadar eleştirsek de bunlar geçiş dönemi formaları, bir sonraki sezon çok daha özel bir kreasyonla Türkiye'nin en kaliteli formalarına sahip olacağız. Hatta gelen bilgilere göre Ekim ayı itibariyle 2012-2013 sezonu formaları için çalışmalara başlanacakmış Hollanda'daki ofiste. Ne diyelim hayırlı olsun camiamıza.


Hiç yorum yok: