20 Temmuz 2011

Fernando Muslera Galatasaray'da

Ülkemizde her ne kadar yabancı transferi çılgınlığı had safhada olsa da kaleci meselesinde büyük takımların birçoğunda yerli kaleci geleneği yerleşmiş durumda. Fakat aynı durum biz Galatasaray için söz konusu değil, tarihimiz boyunca efsaneleşmiş kalecilerimize baktığımızda da (Örneğin: Simoviç, Taffarel, Mondragon) durumun böyle olduğu açık şekilde anlaşılabiliyor. Ancak Galatasaray yönetimi kaleci mevkisi için Mondi'den bu yana maalesef bir türlü sağlıklı bir adım atamadı. Orkun, De Sanctis, Leo Franco, Ufuk vs. birçok isim geldi gitti fakat Galatasaray kalesindeki bu sorun bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Bence sorunun çözülememesinde her ne kadar yönetimin yanlış tercihleri etkili olsa da Galatasaray'ın yıllardır değişmeyen gerçeği kaleci antrenörü Nezih Ali Boloğlu'nun da payı büyük. Neyse Allah'tan yeni yönetimle birlikte efsane Tafi kaleci antrenörü olarak yuvasına döndü ve biz de rahat bir nefes aldık.

Tam da 'iyi güzel kaleci antrenörü var da kaleci nerede' diye düşünürken ve iyiden iyiye tedirgin olmaya başlarken aylardır gündemimizi meşgul eden ve adeta yılan hikayesine dönen Muslera transferi mutlu sonla noktalandı.



Geçtiğimiz günlerde FIFA tarafından gelecek vaad eden kaleciler arasında gösterilmişti Muslera. Şu sıralar devam etmekte olan Copa America'da sergilediği performansla da adeta parmak ısırtıyor. Açıkçası bundan önce çok fazla izleme fırsatı bulamadım kendisini, yalnızca Copa America'da bir kaç kez görme fırsatım oldu. Ancak hem kendi gördüğüm kadarıyla hem de futbol otoritelerindeki hakim kanıya dayanarak söyleyebilirim ki; artık biz de 'büyük kaleci' tanımının için dolduran, kalesinde güven veren ve yeri geldi mi takımını tek başına sırtlayıp maç kazandırabilecek bir isme kavuştuk. Üstelik henüz 25 yaşında, bu açıdan uzun vadede bir daha kaleci konusunda sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.

Neyse dediğim gibi yalnızca bir kaç kez izleme fırsatı buldum kendisini, bu açıdan çok uzun uzadıya bir değerlendirme yazısı yazma imkanım yok. İyisi mi biz susalım Muslera konuşsun:

Hiç yorum yok: