16 Ağustos 2011

Emmanuel Eboué Galatasaray'da

Öncelikle daha önce de ifade ettiğim gibi bu transferin en büyük artısı Eboué'nin çok yönlü bir futbolcu oluşu ve bu açıdan birden fazla mevkide değerlendirelebilecek durumda olması. Oyunculuk özelliklerinden biraz bahsetmek gerekirse, güçlü bir fiziğe sahip, çok koşan ve takım oyununa üst düzeyde katkı veren bir isim. Çok iyi dribling yapan, özellikle sağ kanatta etkili bindirmelere sahip bir futbolcu. Ayrıca şut opsiyonuna sahip, bunu yanı sıra oldukça isabetli paslar atıyor. Bu açıdan düşündüğümüzde hücumsal anlamda oldukça etkili, skora katkı sağlayabilecek bir isim.

Fakat bek olarak değerlendirilirse de az önce de belirttiğim gibi sahip olduğu fizik gücü ve hızlı oyunuyla o görevi de kotarabileceğine inanıyorum. Kısacası Galatasaray için her anlamda çok olumlu bir transfer, adeta piyangodan çıkan Ujfalusi'nin bek performansı, Kazım'ın son dönemde yakaladığı ivme, Keita transferinin de ciddi şekilde gündeme gelmesinin üzerine bir de bu transferle ciddi şekilde çok sağlam bir kanat rotasyonu yakaladı Galatasaray.

Ayrıca futbolun beşiği olarak nitelendirilen, dünyanın en büyük birkaç ligi arasında yer alan Premier League'de Arsenal gibi bir takımda bu kadar uzun süre tutunması ile de zaten kendini ispat etmiş bir isim.

Hiç yorum yok: